Гьахъвал

Билал Адилов
Гьар  са чIавуз дуьз рахух вун,
Гьахъвал  вине кьаз алахъа.
Авай гафар чинал лугьун,
Лазим  кьимет  гуз, алахъа.

Яргъал фидач тапарунар,
ЯхцIур югъ я уьмуьр  адан.
Гьакъикъат - са чIехи  гьунар,
Ийида  ви  кар авадан.

Гьахъ чуьнуьхна  чиз-чиз вуна,
Ам нагьахъдан кIвачик гумир,
КичIе хьана, багьна кьуна,
Жува жуван иман кумир.

Гьахъвал - чIехи са нямет я,-
Лугьудай чи бубайри чаз.
Итимвилин  са  къимет я.
Яб це хъсан, чир хьурай ваз!