Саклар идек бердэмлекне

Ямалеев Марс
      
Доньяда    «бэйрэм    кылалар»    ялганлык ,  намуссызлык.
Онытылды   кук   тормышта    дореслек  хэм  батырлык .
 Тэуге  дус   булган   бэндэлэр   дошманга   эйлэнэлэр.
Узлэре дэ  белми   нэрсэ ?  Доньяда   булэлмилэр.

Дореслекне    яшерэлэр  ,  ике  йозле  булалар.
Бэйлэгэн   сыман   пэрэуэз  ,  мэкер   эш   тудыралар.
Сатлык    ж,аннар  « батыр»  булып ,  кара  эшлэр  кылалар.
Намус   кылу   гэмэленэ  ,   чукрак  - сукыр   булалар.

Сатылалар  хэм  саталар  изге  булган  хислэрне.
Ж,анлылык   тосен    югалтып  ,  телгэлэп    кун,еллэрне.
Адаштырып    якты   юлдан   онытып   кануннарны ,
Упкынга   алып   баралар  ,  ж,эберлэп  халыкларны.

Гонах   кылудан   курыкмый   юл   ондэгэн   турэлэр .
Уртак   чимал  ,  ж,ир – май  сатып ,  тутыралар  - кесэлэр.
Санга   сукмый  кешелекне , куз йомып  законнарга  ,
Килэчэксез   тормыш    юрый    алдагы   буыннарга.

Эгэрдэ беэ  курэлмэсэк   кешедэ    ялганлыкны ,
Курэлмэсэк   начарлыкны  ,  читлэп   ваемсызлыкны,
Сабыр   булып   бер  беребезгэ  ,онытмый  кешелекне.
Дорес   юллар табыр идек ,  сакласак  бердэмлекне.
                ( 30.11.2011г.)
Юрый , юрау. (Тат.) - определять ; Ваемсызлык – равнодушие;
Турэлэр  -  властеимущие