Листопада дн останн...

Валентина Пащенко
Листопада дні останні,
Наче осені вітання.
Сірі хмари понад містом,
Ось і сонечко вже вийшло.
Потім знову хмари, хмари...
Листопада дні останні.

Студить вітер, завиває,
Дощик, мрячку насилає.
Зранку нам сніжок яскравий
Тонко вкрив і землю й трави.
Не долежав до обіду:
Вже його немає виду.

Передзим,я.Дні останні:
Чорні землі, руді трави.
Снігу кожен вже чекає,
Зранку його виглядає.
Снігу все нема й нема,
Не прийшла до нас зима...