Грудень

Инна Приходько
Либонь, ці дні за вдачею, як люди,
сніги Сивіли віщують дарма,
таким вродився щедрим місяць грудень,
буцімто в нього мати – не зима.
 
Оце тобі така халепа, мово:
в пестливих хвилях гойного тепла
цей ГРУДЕНЬ не від груддя крижаного, -
альпійська квітка в грудях проросла.