Вочы твае пяшчотныя...

Мария Хрусталёва-Перчик
Вочы твае пяшчотныя -
Мары мае Ўпотай.
Вусны твае гарачыя -
Не для мяне прызначаны.

Думкі мае крамольныя -
Следам, як птушкі вольныя.
Дотык на досвітку сніцца -
Вечнага болю крыніца...