Депрессия

Ната Максимец Морская
Влізеш у душу – і вже не вилізти,
 Пий там чаї, наїдай калорії…
 В жовтні у неба трапляються кризи, 
 Небо тоді вибухає з горя –
 Спершу надується ситою п’явкою,
 Треба ж із когось так крові випити…
 Небо сьогодні на мене гавкає,
 І викида наче дощ смолоскипи…
 Зайдеш у душу і вже не випустять –
 Ще і свою відкривай навзаєм…
 Лікарю, я вимагаю виписки,
 Тільки господар нехай не знає -
 Може, нагальний дзвінок із міста:
 Двері відперті, не вимкнута праска,
 Небо мене тримає на відстані,
 Щоби без з тобою панібратства…
 Гарні умови, все екстра-включено,
 Все по проспекту, і по феншую,
 Бачиш, я теж за тобою скучила –
 Саме тому не телефоную…
 Ти мені снишся – не таємниця,
 Просто зависла в чужому серці -
 Бачиш, і небо на мене злиться,
 І скасувало зворотні рейси…
 Влізеш у душу – і вже не дружба,
 Тут би відверто – та не пасує.
 Небу начхати на метеослужби,
 Надто коли воно депресує,
 Надто коли до обіймів спрагле,
 Просто і осінню хочеться щастя.
 Ти мене вибач, я тут застрягла,
 Я повернусь, якщо вдасться…
 Влізеш у душу – і станеш мишею,
 Що наразилася на безвихідь,
 Я ж в цьому просторі не вирішую,
 Тут, якщо чесно, важко і дихать –
 Небо стискає легені пресом,
 Наче я винна і варта кари,
 Небо жорстоке, коли в депресії,
 Небо стає тоді вже тартаром…
 Лікарю, видаліть мене звідси –
 Я ж тут пухлиною ненавмисно.
 Я ж оце серце можу і з’їсти,
 Надто, коли щось із неба тисне,
 Я обіцяю режим, дієту,
 Спортом займатись, спати по ночах,
 Жити по серцю, не по інтернету,
 І не ховатися в зграях вовчих,
 Бути не штилем, не землетрусом,
 Небу віддати хоч десятину,
 І берегтимуся від спокуси –
 Лізти у душі, в яких гостинно…