Жнiвень

Анна Атрощенко
Ходзіць бусел у пракосе,
Лета дзюбаю вітае,
Жнівень спелае калоссе
У снапок тугі збірае.

Карагоды водзяць хмары,
Над яшчэ не зжатай нівай,
Асвятляе нашы мары
Васільковы шэпт шчаслівы...