Душа

Ната Максимец Морская
Навіщо я тобі відкрила душу,
 Солодкий вітре зі смаком зірок…
 В передчутті зими зірвала ружу,
 Вплела її у твій рясний вінок.

 Там скошені серця, як дивні квіти –
 В агонії ще п`ють надії сік…
 О! Їх не жаль тобі, нестримний вітре!
 Бо безкінечний твій шалений вік…

 Я неба напилася до нестями
 Один лиш раз, а потім ти закрив
 Для мене назавжди небесну браму,
 А на землі немає більших див…

 А на землі так холодно і пусто…
 Закам`янілі на гілках зірки
 Похитуються й падають нечутно,
 І прямо в серці борознять дірки