Из поэзии Аминат Абдурашидовой

Петимат Абубакарова
Бодашкахь дуьненан  тийналлехь,
Туьйранаш малхах  ас  доху,
Г1уткхашкахь лечкъина адамаш,реза ду
Малханна метта шаьш латийна стогарш,
Суна ма ца тоьу серло!Боьлкъазар яц со!
Малх оьшу сан  синна и  стигал  мел ю!
Хьекъийта аренаш зезагех-гаьннех,
Лепийта йовхонца ирсан г1ад денна.

***   ***   ***


В тишине потемневшего мира
О Солнце слагаю легенды.
В коробочки упакованы люди.
Вместо солнца лампы...И довольны!
Мне не хватает света. Я не крот!
Солнца жажду! Солнца на все небо!
Чтоб колосились поля пшеницы.
Чтобы радость лучилась теплом.

***   ***   ***   ***

Дукха эшарш  яьхна  безамах,
Амма хьан илли бен декац дагчохь,
Дукха  дешнаш лерехь хьийзарах,
Хьачеран бен ц1е хаалац дагчохь.
Дукха  бу вайн Лаьттахь Къонахий,
Амма хьо цхьаъ бен вац синан меха!


***   ***   ***   ***

Къайллаха ас хьуна лерина дешнаш,
Дицдарна кхоьру со,т1е чан а йижна,
Геннара хьан виелар т1ех ч1ог1а эшна
Сан синан зайла т1е мекхалла йижна.

***   ***   *** 

Суна-м ц1еххьана
 ч1ог1а лиира
 Доллу  седарчий,
 Юха дагардан,
 царех х1ора  а 
 дагчохь д1атарбан.
 Далла хастам бо,
 Волуш  цхьанхьа  хьо.
 Массо  седа а
 Лепа ц1арца  хьан.
 Цкъа  а бовр бац д1а
 Хьоьга  безам  сан.

 ***   ***   ***

 Мне вдруг
           захотелось
  Пересчитать все звёзды.
 Каждую поместить
 в оправу нежности.
 Благодарна Богу,
 что ты есть на свете.
 Имя твоё даю
 Всем звёздам Вселенной.
 Мерцает любовь
 В сердце негасимо.