Самокритично та критично...

Зозуля Юрий Павлович
цивілізація весь світ розкопирсала,
мов старанний паталогоанатом:
ще по живому!

у зАхваті, й дотрощує цей атом,
що був любов, гармонія і велич...
а що ж тепер, і – кОму?

зосталася сама лиш кАліч:
й ми нею є!  ні в чім не винні,
та завжди голодні свині;

чия духовність
поміж сала
смачненько проростала...

вже оцей світ, цих нас,
ніщо не впізнаЄ...
хоч іскра Божа десь і є?

то, може, Він її роздмухає, роздує;
а нас, – байдужу кригу! – та й розтопить?? 
– чи, хоча б, зігріє...