Къиза туьйра. Страшная сказка из Бориса Пастернака

Петимат Абубакарова
               
Лаьттар дац гонахдерг гуттар.
Г1ала-м, и  ю юха юттур.
Ткъа бераш,кхерадеш, г1иттор
Цкъа а дац дицделла х1уттур.

Кхерамо 1адийна   яххьаш
Йицъяла  туьгур яц цкъа а.
Х1ара хьал х1оттийна мостаг1
Бекхамо хьовзор ву  мацца.

Тахьтаргийн цу лелхаршцана ,
Йиц  йийр  яц,йицлур яц хан а,
Иродан Вифлеемехь санна,
Йовсарийн каяьлла зама.

Йог1ур ю оьмар кхин хаза
Д1абевр бу хиллачийн тешаш.
Кегийчу заь1апхойн 1азап
Дицлур ду аьлча ца теша.

                2000

Страшная сказка
Все переменится вокруг.
Отстроится столица.
Детей разбуженных испуг
Вовеки не простится.

Не сможет позабыться страх,
Изборождавший лица.
Сторицей должен будет враг
За это поплатиться.

Запомнится его обстрел.
Сполна зачтется время,
Когда он делал, что хотел,
Как Ирод в Вифлееме.

Настанет новый, лучший век.
Исчезнут очевидцы.
Мученья маленьких калек
Не смогут позабыться.

1941