Из Роберта Геррика. N-87. О Боге

Юрий Ерусалимский
       N-87. О Боге

Забрав моё добро и все, что есть,
Бог дал терпенье, оказав мне честь;
Всё Бог, что от Него: Господь благой,
Вручив терпенье, одарил Собой.

               
        87. Upon God
 
God when He takes my goods and chattels hence
Gives me a portion, giving patience:
What is in God is God; if so it be,
He patience gives; He gives himselfe to me.