Уйлар гиздем кун, лемдэ

Ямалеев Марс
Туган   авылымны    буйлап   ,    уйларымда   мин    гиздем .
Тэбигэтенэ     сокланып  ,   назлы     ж,ил    сыман    йоздем.
Бормалы    аккан   инешнен,     нурлы   суында    уйнап ,
Яр   буендагы    талларда  ,  был-быллар  белэн  сайрап.

Иртэн    тасма   кук    сузылган     томанлы    узэннэрдэ ,
Комеш   сыман  ,   нурда   уйнап   чыклы   улэннэрендэ.
Тау   артыннан    кояш   чыкач  ,  сирпеп  ж,ылы  нурларда.
Гиздем  куллэр  ,   урманнарда ,  тезлеп  киткэн  тауларда.

Чагылды  саф   уйларымда  ,  челтрэп   аккан   чишмэлэр.
Ж,ырлаткан   чалгы    тавышын  ,   хуш   исле   зат  улэннэр.
Тургай   сайраган   аланнар ,    ак    болотлы   куклэрдэ ,
Инештэн   искэн   назлы   ж,ил  ,   мэн,ге  калган   хислэрдэ.

Хэйрэн  калып  тэбигэтькэ   ,  сокланып      туган   ж,иргэ ,
Уйлар    гиздем    кун,лемдэ  ,  купме    сагышлар    иде.
Язмышлар   тормыш  юлында  ,  купме  безне  йортсэдэ!   
Йорэк  ж,ылысын   алабыз  ,   туып   ускэн   ж,ирлэрдэн.
                ( 04.03.2009.)