Який зухвалий час...

Елена Мамчич
Який зухвалий,
Очманілий час,
Та обережні
Доброта і світло,
Гріхи планети
Спокушають нас,
Хоча прощати
Їй давно набридло...
А десь блукає
Запізніла віра
Голгофою
Під іменем Христа,
Надія -
Пташка сіра
Та безкрила,
Любов
З категоричністю
Перста...
Де нам шукать
Цілющого бальзаму?
Де шлях до серця
Посеред імли?
Як довго йти нам
До святого Храму,
Що зберегти
В століттях
Не змогли...