Знов буде сонце...

Елена Мамчич
Як ти гадаєш -
Буде сонце-диво,
Чи знову вітер вкриє
Теплий дім?
Чи зникне осінь
У дощах та зливах?
Собою спинить
Лихоліття зим?
У Храмі серця
Буде спокій далі,
Чи доведеться
Стрінути біду?..
Вже Доля роздала
Усі медалі-
Та тільки я
Своєї не знайду.
Чому минаєш
Схрещені дороги
Безбарвним світлом
Під орнамент криг?
Чекаєш волі,
Йдеш до свого Бога,
У днях блукаєш,
Відмоливши гріх?
А наостанку
Залиши хвилину,
Що крадькома
Повзе в твоїх роках.
Та ніч минеться -
І прозора днина
Знов звабить сонце
В стриманих зірках...