Веточка Вишни. Люби меня

Анна Дудка
С украинского http://www.stihi.ru/2011/12/16/4401

Люби меня такой, какая есть...
Ты видишь, как пьет радуга из речки
и улыбаются цветы беспечно,
когда прольётся ливень в летний день.
Тебе навстречу засияют очи,
как звезды, что блуждают среди ночи,
даруя нам галактик высоту.
Приди ко мне по звездному мосту!..
Люби меня, как ветер любит волю,
как жаворонок песню петь над полем.
Люби, как перед смертью иль впервые,
как бабочка роз лепестки живые,
как птицы поцелуем пьют росу,
как милый расплетает мне косу.
И так же страстно, будто солнце море,
до боли, как слезу солену горе.
...но нас пусть горе лучше обойдет.
Пускай любовь ко мне в тебе поёт…
***

кохай мене

Кохай мене такою, як я є...
Ти бачиш, як веселка з річки п’є,
і квіти усміхаються звабливо,
коли пройде весела літня злива….
Тобі назустріч сяють мої очі ,
як зорі, що блукають опівночі
по небу й нам дарують висоту.
Прийди вночі по зорянім мосту!...
Кохай мене , як вітер любить простір,
як жайвір пісню в синій високОсті.
Кохай , немов востаннє й ніби вперше,
як пелюстки троянд метелик пестить,
як птахи виціловують росу ,
як милий розпліта вночі косу…
Кохай так спрагло, ніби сонце море,
до болю, як сльозу солону горе…
..та нас хай горе обмине…
Кохай мене…