Сумна пiсня

Елена Дым
Чи то пiсню, чи то плач
Чути край дороги?
"Боже, як же ж наздогнати
Тi легкii ноги?

Як же стежку ту знайти,
Щоб неначе святом,
Поруч iз тобой пiти ,
Тим квiтучим садом.

Дуже тяжко на душi,
Наче щось згубила,
Нащо ж ,соколе, тебе
В далечiнь пустила?

Яснi б очi цiлувати,
Серце-наче рана.
Сильнi б плечi обiймати...
Все це , все-омана.

Мабуть вже не поверну,
З тоi далi-долi,
Мабуть стежки не знайду,
В тiм широкiм полi."

Як же плач той вгамувати?
Що бiля дороги,
Як же спiв той обiрвати
Про легкii ноги?