Emily Dickinson Before the ice is in the pools...

Илья Липес
Before the ice is in the pools –
Before the skaters go,
Or any check at nightfall
Is tarnished by the snow –

Before the fields have finished,
Before the Christmas tree,
Wonder upon wonder
Will arrive to me!

What we touch the hems of
On a summer's day –
What is only walking
Just a bridge away –

That which sings so -- speaks so –
When there's no one here –
Will the frock I wept in
Answer me to wear? 

До того, как замерзнет пруд,
И коньки заскользят по льду,
И от злого ветра щека
Разрумянится на виду,

До того, как скосят траву,
И придет Рождество в дом, –
Совершится чудо со мной
Рядом – там, почти за углом,

Где гуляла в летние дни.
До него полмили пути:
Нужно только железный мост
Обязательно перейти.

Это чудо чудес лишь со мной
Будет и говорить и петь. –
Платье, мокрое всё от слез,
Я смогу ли тогда надеть?