бог

Янина Керн
бог, що всередині, знову кричить про вічне:
не замовкає ні вдень, ні вночі, ні на мить.
все, що навколо, здається мені утопічним,
та навіть богу ніколи мене не зломить.

він дивиться в очі, умовно пишучи знаки,
про те, як нестерпно чистити мою душу.
так, я складна, я зовсім не прошу відзнаки,
тільки повторюю знову собі це "мушу".

мушу боротись із богом, хоч і кожного ранку.
той, що в мені, ненавидить всіх щасливих;
він, як на зло, не грає зо мною в мовчанку,
тільки кричить. а я не люблю галасливих.

всупереч богу молюсь я за твій маршрут:
може, дарма, та що ж із собою вдію;
тільки молюся. в іншому я — банкрут,
дай мені впевненість. я не люблю надію.