буду

Янина Керн
навіть, якщо ти будеш шукати нові місця на карті,
вживати інші слова, тікати, торкатись чужих плечей —
я буду за тебе молитись, як і було на старті
я буду, я мушу. немає простіших речей.

навіть, якщо ти впадеш не вперше, не двічі, не раз,
суму й зневіри буде моря, а не ріки.
навіть, якщо запитаєш: "що буде тут після нас?"
я буду вірити. я обіцяю. навіки.

навіть, якщо ти в бою будеш ладен померти,
навіть, якщо кожен день, як підйом на голгофу —
я напишу тобі сотні листів, відправлю конверти,
щоб схаменувся, не відчував катастрофу.

навіть, якщо ти загинеш душевно через печалі
я буду жити й молитись. кожному вітру на зло.
це головне: думки, щоб мої не мовчали —
уміння чекати — воістину ремесло.