Из поэзии Ибрагима Юсупова

Петимат Абубакарова
Деревьев много неплодоносящих.
Их  участь - быть забытыми людьми.
Завидуя другим – в плодах стоящим,
Шурша  листвой, стоят они одни.

Нет веры их обманному цветенью!
Они плодов ни разу ведь не дали!
И люди есть на свете, к сожаленью,
Чьи мысли во цвету уже завяли.







                Хаттуни,1973

***   ***   ***   ***

Хуьлу дитташ, шаьш ца латош стоьмаш,
Ткъа уьш цкъа а цхьаммо ца до тергал.
Уьш  ма лаьтта кхечу диттех хьоьгуш,
Шайн гIаш эгош, стаг ца вогIуш герга.

Мел дукха хан токхуш, шаьш дIалаттарх,
Муьста, мерза цара стом ца белла.
Халахета нах нисбалар лаьттахь
Шайн ойланийн заза маргIалделла.

Хоттане, 1973 шо