Биъмог1анаш

Петимат Абубакарова
***   ***  ***  ***   ***
Адам ду со, Адамах схьадаьлла,
Дуьне,Эхарт деза хилла  хьакъ.
Жимчохь дуьйна ойла акхаяьлла,
Довза лууш долу дерриг Бакъ!



***    ***   ***  ***   *** 

Я  Рабби,доьху ас къинт1еравала,
Дуьнен т1е ялар а хетарна б пала,
Х1илланех-хьаьг1нех ша дуьззина долчу,
Цкъа-цкъа цуо са ч1ог1а х1оттадо холчу!

***  ***  ***  ***   ***   ***

Не1 тухий ца дог1у дика, я вон
Оьмаро  1амаво дерриге  лан,
Шен ларца зуламо мел буьту муо
Х1унда ца туьгу те дагт1ера бан?

***    ***   ***   ***   ***  ***


***   ***   ***   ***   ***    ***
Къоналла-лаамийн кема,
Дахаран х1орда т1ехь лела.
Ца хилахь лаамийн эла,
Г1ур дац и хи-кема гена.

***  ***   ***   ***   ***
Лакхене массо  а г1ерта,
Хиларна и ц1ена, сирла,
Цхьа бакъду,  кхачале берте,
Диц ма де и хилар шийла.

***   ***   ***   ***   ***   

Цкъ-цкъа дог  карадой  деса,
Ойланца  ас  доьшу  Еса,
Ткъа цуо и дагт1ера есалла,
Эккхайо ,дог хьостуш  эсала.

***   ***  ***   ***   ***

Х1ара  зама  -кегаелла,  чалхе,
Дика  Вонах  ца  къастало  МУР,
Валлай,шайн  ницкъ  хилча 1еса наха,
Малх а оьцур  бара  ,къовлуш  нур...

***   ***   ***   ***  ***