Пiвгодини за осiнь

Фальконна Ирина Швец
Без п'яти хвилин ранок.
Знов друкую листа, відганяючи дим напівсну.
Проводжає той спогад, що знов промайнув,
Моїх пальцедумок передвранішній танок.

Десь на півночі вітер
Жовтим листям у вихорах крутить.
Мружиш очі як кіт, загортаєшся в шарф посильніш,
На вікні
У трамваї малюєш незнані маршрути
В "де-коли" з невідомого "звідти".

Півгодини за осінь.
Комірець підіймеш, випускаючи пару з легень,
Заховаєш цигарку - а що ж? Щойно дощ був далеко, ген-ген...
А тепер вже вплітається в твої розпущені коси.

Чи ще любиш - не знаю -
Як раніше по місту нічному...
Чи шукаєш натхнення і віру в людей як раніш...
Та вві сні
Я ще інколи чую присутність твою невагому.
Посміхаюсь. Як завжди листа видаляю.