Кирэкме сон,?

Ямалеев Марс
               
               

Биргэн  тормыш  боронгы  заман  кануннар.
Ярамый    торган     кылырга    кара   уйлар.
Инде   эгэр    атлап    чыксан,  , чик   сызыктан ,
Чыгып    булмый      ясаган   кара  сазлыктан.
                Утергэчтен    якынын,нын,   яшэу   кочен .
                Ялгышкына    ясадым   дип    кара  эшен,
                Кирэкме  сон,  пышылдарга   кысып  тешен,?
                Тик  узен,не   доньяларда   аклау  очен.
Хэрвакытта  ,  сатлык   итеп    якыннарны ,
Ялган итсэн,  ,    белмэслэр   диеп   аларны.
Кирэкме сон,  ,  ялварулар   утенулэр ?
Ышандыру    узгэрэмен    дигэн   сузлэр.
                Бергэ   булган  якынын,нан  гэйбэт   йортсэн, .
                Ин,   тубэнгэ   дэрэж,элэрен    тошерсэн,.
                Кирэкме  сон,   тэуге   гафу    утенулэр?
                Шаярдым    дип   акланырга  ,  ялган  сузлэр.
Якынын,а    авыр   чакта  ,  качып  китсэн,,
Бер  мизгелгэ   генэ  югалдым  мин  дисэн,.
Кирэкме сон,  очрашкачтын   курсэтергэ?
Бер  ни  булмаган   кук   доньяда  яшэргэ.
                Кайтмый  кабат   бердэм    юлдагы   карашлар.
                Гомер    елларын    саный   безнен,   язмышлар .
                Бер   урында    гына    тормый     заманалар!
                Ботен    эшкэ    хэрвакыт   тулэу    алалар.
                (03.01.2012г.)