Праця хлiбороба

Татьяна Плюта
Важка щоденна праця хлібороба,
Коли на полі, з ранньої зорі…
Спочатку, помолившись Богу…
Віддати подих матінці – землі.

Зернятко прийме на опіку,
Ласкаве сонячне проміння
Воно заколоситься, всім на втіху,
Бо в нім душа господаря і вміння.

Не легко дістається хліб!!!
Сьогодні кожен хліб цей має,
Нам шанувати його слід,
Рукам вклонитись поспішаю!

Вклонюсь, я також і землі,
Що зберегла пшеницю золотисту.
О Господи, Благослови!
Cумлінну працю й серце чисте.