Чом ти, мiсяць-мiсяченько, у небi сховався?

Юля Блюсович
Чом ти, місяць-місяченько, у небі сховався?
З ким за хмарами сьогодні ти один зостався?
Вийди, милий місяченьку, посвіти хоч трохи!
Присвіти,бо не побачу я вночі дороги!

Де ти, любий місяченьку, будеш засинати?
Хто так казку горно нА ніч зможе розказати?
Ой ти, місяць-місяченько, з'явись хоч на трішки!
Не засну без казки тої, пропаде усмішка.

Рідний місяцю мій ясний, коли прийдеш знову?
Коли личко моє вмиє твоя світла мова?
Ти прийди до мене, любий, як тільки захочеш!
Я чекатиму на тебе до ранку щоночі!

5.01.2012