Окурок

Виктор Огилберт
Тебе мучить залежність.
Ти відкриваєш пачку,
Береш одну, хоть і хочеш більше!
Прикурюєш... І впускаєш в легені дим...

Цей ядовитий дим, який так тобі потрібен!
Ти розумієш що це вбиває тебе,
Але... але є залежність... яку тяжко побороти,
Ти хочеш кинути... і весь час відкладаєш...

Ти можеш колекціонувати окурки,
Ти можеш рахувати скільки смол в тобі.
Хоча ти навіть не задумуєшся над їх кількістю...
Ти просто втягуєш дим!

Залежність буває різна... не тільти тютюнова,
Ми залежні від людей, близьких і зовсім чужих,
Ми залежні від почутів і потреб.
Але все закінчуєтся і залишає окурок в душі!