Бабай

Ерёмин Валерий Алексеевич
                казка

           Дід у нас страшний  з`явився
           На горищі  десь таївся.
           Всі   про нього добре знають
           Тож Бабаєм називають.

           В величезному кожусі
           Із на вушником на вусі.
           Борода  його із вати
           Сам бридкий і волохатий.

           Зирить хитрими очима,
           Торбу носить за плечима.
           Нашорошує  він  вуха
           Як  захоче все  підслуха.

           У нічну, у темну  пору
           Не спитавсь зайшов до двору.
           Тишком-нишком підбирався
           Шаснув в хату й заховався.

           Зачаївся, сидить  тихо
           Усім  неслухам на  лихо.
           Неслухняних  він  хапає
           У мішок страшний  складає.

           Хто в мішку буде сидіти
           Дід не дасть  їм їсти й пити.
           Плачуть  в темряві і хничуть.
           Маму з татком  діти кличуть …
                …           ...
           Та слухняним  можна гратись
           Діда  нічого боятись.
           Хоча  й неслухів  хапає
           Сам погратись полюбляє.