Тормыш Ж, эмэгэтемэ

Ямалеев Марс
               
                Кун,елемэ   омет   биргэн  ,
                язмыш  булэгем , -  хатыным.

Синен,  белэн     купме  еллар  , без  яшэдек    Ж,эмэгэтем.
Гомеремдэ   мин   ник  сирэк  син,а   эйткэнмен «Рэхмэтем» ?
Безнен,   бердэм  булган  очен  , хэм   кайгысыз яшэу  очен ,
Йорэклэргэ  наз нур биргэн  ,  балаларнын,  колке  очен.

Тормыш  мин,а  булэк  итткэн  ,  якты   юлыма   узен,не.      
Бэхэслэшу   уенында  ,  откан    сыман    бэхетемне.
Ачы  салкын   ж,иллэренэ  ,  каршы   искэн  чакларында.
Юксынуга     бирелмэйче   ,   йозмэдек   без   хаваларда  .   

Гомеремнен,  маягы  син!  Минем  рухым ,  минем язмыш.
Минем    гонахлы   ж,аныма  , ничек  сине  биргэн   тормыш?
Шатлык   ясау    урынына  ,  кайчагында   кире   эшлэп ,
Купме  хэсрэт- фэлэкэтне  , тозэтеп  булмый    дореслэп. 

Лэкин  куренеп  торсада ,  синен,   ж,анын,  эрнегэне .
Уфтанмадын,  , син   беркайчан ,  кыен  чакта  яшэгэнне 
Гафу   итеп   гэеплэрне  , уйланмаган   эшлэремне  .   
Минем   белэн    бергэ   бардын, ,  югалтмайчы  хислэрен,не .

Ялгышлардан   саклап   калган , тик  син  минем  иман нурым!
Кун,елемэ    омет   биргэн  ,  язмыш  булэгем , -  хатыным.
Дустым  минем ,   ярты   ж,аным ,  мэхэббэтемне  саклаган . 
Бердэн  берем  бу  доньяда  , бар гамэлемне  аклаган.

Гомер  юлында  сине   эзлэп  ,  йоргэнмен   ан,ламыйча.
Купме   ясалган    ялгышлар   ,  эшлэнелгэн  уйламыйча.
Колгэ   калган    йорэгемдэ    ,  таптын,  син   сою  эзлэрен .
Мин  белэм  ,  сине  беркайчан  , ялгыз  калдырмам  кичлэрен.
                (14.01.2012г.)
 Рухландырган шигырь  - тэрж,емэ
(http://www.stihi.ru/2010/03/04/8104)