Колмак голе

Ирек Фатхелисламов
(На татарском языке)


Эллэ инде жэй дэ yтеп киткэн?
Колмак жыяр чор житкэн?
Тормыш мизгелемнен котсыз козе,
Чэчемэ бэслэр сипкэн...

Житкэн кызлар жырлап колмак жыя:
“...Татлы баллар койдым кышын.
“Бэхет” - дигэн гомер атым,
Чабып yтте бирми башын...”

Назлы ислэр иснэп кызлар,
Хислэр дингезендэ йозэлэр...
Хыялый илдэ, хыялый ярлар,
Чэчлэреннэн сыйпап соялэр...

Хислэр дингезенэ мин дэ чумсам –
Анда кемне кочып yбэрем?
Йорэгемне yргэн колмак голен
Озеп алса иде, берэр чибэрем!