И мысль не помещается в строку Анны Черно

Юлия Раа
НЕ ДЛЯ РЕЦЕНЗИИ!
…………………………Блики На Воде \\ Анна Черно
…………………………И мысль не помещается в строку

……………………………………И мысль не помещается в строку.
……………………………………Я чувствую, что просто не готова
……………………………………Облечь её  ни в танка, ни в хайку.
……………………………………Ни в пять слогов, ни в семь.
……………………………………Упорно, снова,
……………………………………Пытаюсь запихнуть –
……………………………………И не могу.
……………………………………Едва уляжется – торчат то хвост, то уши.
……………………………………Заветные японские слова!
……………………………………Ваш мудрый ритм опять я грубо рушу,
……………………………………И в этом я, конечно, не права!
……………………………………Не получилось локтем – так коленкой!
……………………………………Уж мысль ушла, я битый час тружусь,
……………………………………Я бьюсь над формой –
……………………………………Как горох об стенку,
……………………………………Боюсь, что не получится.
……………………………………Боюсь.

………………………………………………………………………………
Уг тэры малпанэ быръем чуре

Уг тэры малпанэ быръем чуре ========================= уг тЭры малпанЭ быръЕм чурЕ.
Огез валатскымон: мон дась ;в;л на ================== огЕз валатскымОн: мон дАщ эвЭл на
Танка, хайку кабе выль кылбурме ===================== танкА, хайкУ кабЕ вЫль кылбурмЕ
Тэрытыны ============================================ тэрытынЫ.
Тырши, тырши на…===================================== тыршИ, тыршИ на…
Уг луы, ма карод – ================================== уг лУы, мА карОд –
уг лу бере! ========================================= уг лУ берЕ!
Уг тупа: я быжыз потэ, я пельёсыз-а... ============== уг тУпа: я быжЫз потЭ, я пельёсЫз-а...
Валэктонтэм, дуно япон кылъёс! ====================== валэктонтЭм, дунО япОн кылъЁс!
Сюлэмдылэсь йыгаськемзэ сурай ке, =================== щулэмдылЭщ йыгащкемзЭ сурАй ке,
В;сь карыны шедьт; ке ёртэмен, – ==================== вЭщ карынЫ шедьтИ ке ёртэмЕн, – 
Мон туж янгыш, янгыш, вождэс эн вае! ================ мон тУж янгЫш, янгЫш, вождЭс эн вАе!
Т;л;из ни малпанэ – нош мон кабзэ =================== тэлдьзИз ни малпанЭ – нош мОн кабзЭ
Шедьтон понна ======================================= шедьтОн поннА
Часэн курад;исько на, =============================== часЭн курадьзищкО на,
Малы уг шедьт;ськы йырзэ-пыдзэ? ===================== малЫ уг шЕдьтыщкы йырзЭ-пыдзЭ?