Плач

Игорь Белый 3
(за мотивами  Неаполітанських пісень)

У садку співає пташка
Як луна із моїх снів
Крає душу її спів
Вже остигла чаю чашка

Вже остигла наче серце
Що позбавлене кохання
Позабуті сподівання
На столі від сліз озерце…

   Я у ньому як байдара
   Навкруги імла туману
   Веслувати більш не стану
   Бо твій берег тільки мара…

У садку співає пташка
Як луна із моїх снів
Наче стогін її спів
Замерзає чаю чашка…

Леденіє моє серце
За теплом сумує, нудить
Без кохання сили губить 
Вкрилось кригою озерце…

   Я неначе птаха вмерзла
   Скуті крила не підняти
   Не співати, не літати
   Лиш душа іще не вмерла…

У садку співає пташка
Як луна із моїх снів.