Аман гузвач хиялри...

Билал Адилов
Атанай вун зи уьмуьрдиз, ахвар хьиз,
Чимивал гвай, са гатфарин шагьвар хьиз.
Дегишарай зи ацакьун-къарагъун.
Белки тиртIа им кьисметдин са къугъун?
Секинвал заз гьич гузамач хиялри,
Акъваз туна  гьа чалзава суалри,
Лугьуз, чандик  кутазва са къайивал -
Белки гьа икI хъсан ятIа хьайивал?
Белкини я  са бахтавар  вун гила,
Хьаначни   вун пашман ашкъи кьейила?
Шумуд йисуз хтаначни рикIел зун,
Тушни  бегем а йикъарихъ цIигел вун?
Белки завай чирна вуна чинеба
Дердер  чIугун, хъуьруьр тийиз эл-уба?
Я тахьайтIа къван жезватIа  рикIикай,
Тафават туш  ни къунватIа гъиликай?
Амма чир хьухь, чара жедач кIанивал
Чандивай зи, тандивай зи рекьирдал.               
Уьмуьрда за ругьда даим  хер аваз,
Акьван к1ани  а  вилерихъ  вил галаз…