Гьайиф, гьайиф а гьиссерин...

Билал Адилов
Са шегьерда авазва чун,               
Са садакай тушиз хабар…               
АкуртIа бес яраб заз вун,               
Сагъ жеда жал рикIин къабар?   

Йисари зун къакъудна хьи,
КIанидавай, ганач аман…
Чаравилин  азаб чIехи,
Низ чидай тир икьван яман!

Лугьуз хьанач завай са гаф,
Гьайиф, гьайиф а гьиссерин!
Акьван михьи, акьванни саф,
Гьуьлерилай мана дерин.               

КIанивал  ваз  зи вилерай 
Акуначни виридаз хьиз?
Амачирвал  ругьдиз  кьарай
РикIяй рикIиз  чарар кхьиз?

Акъатдани гьич хиялрай               
А бахтавар йикъар, йисар?
Такур чIавуз вун экуьнлай
Вири алем  жедай  хьи сар.
               
Акъваз мийир акьван яргъал,
Къалур хъия ашкъидин дад.
Ша, зи ругьдиз хьухь вун мукьвал-,
Вун бахтавар хьун тир мурад!