Язнын, кыш бураннары

Ямалеев Марс
Тоне   буе   карлы   буран   хуж.а     булды    урамда.
Куз    ачып   йомырлык    тугел  капланган   куктэ     айда.
Улады ,  сызгырды  дулап,   азакы  коне   сыман.
Юлларга  , хэм   агачларга    епшек  карларын  сылап.

Карлар эйлэнгэн епшеккэ , сагыш яшлэре тамып.
Азакы омтылыш   белэн    китмэскэ   юлын  табып.
Уктай карлары казала , сирпеп  ай  яктысында ,
Бозга каплый  эретмэскэ , кояшнын, ж,ылысында.

Язга юл бирмэскэ тели , кышнын, булган  уйлары.
Каплады епшек кар белэн , авыл урам  буйларын.
Азакы тартылыш кебек , искэн   ж,илнен,   кочлэре.
Тэбигэтькэ каршы чыккан , кышнын, тэуге  коннэре.

Купме дуласада давыл , бар ж,ирне, карга каплап.
Тэбигатьнен, кануннары , йормилэр артка атлап. 
Агып ташыр бозлар , карлар, исеп ж,ылы  ж,иллэре.
Ямьле язлар яшеллеккэ , кумэрлэр бар ж,ирлэрне.
                (25,03,2011г.)