Възкресение

Антонина Димитрова -Болгария
Душата ми понесъл към Голготата,
от глухо безлюбовие кървяща,
догаряше безсмислено животът ми,
попарвал чувства, потушавал страсти.

По Божията промисъл спасение
Небето милостиво ми донесе -
дари ми любовта като знамение!
И вярата ми жива още днес е!

Отново е разцъфнала надеждата,
в сърцето светлината се разпръсна.
Очите ти в душата ми се вглеждаха.
По чудо любовта у мен възкръсна!