Фестиваль аматор 2011

Наталия Веселицкая
Анатолій Колядін, Голова Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86»:
http://amator-2011.blogspot.com/2012/01/2012.html
фотозйомка

Ще в 2000 році за ініціативи нашого колеги Жоржа Шанаєва, учасника ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (1986 рік) – приймав участь у спорудженні «Саркофагу» над зруйнованим IV блоком ЧАЕС, при підтримці митців низки громадських організацій інвалідів різних нозологій була створена «студія-галерея» творчості інвалідів «Ми духом не зламні», що об’єднала аматорів-художників, поетів, музикантів, учасників художньої самодіяльності, тощо. На протязі кожного наступного року ними проводились десятки мистецьких заходів, художніх виставок, концертів, як у місті Києві та його пригородах, так і у Львові, Полтаві, Дніпропетровську, Черкасах, Євпаторії, Феодосії, Керчі і др. Вони приймали участь у Всеукраїнських та зарубіжних художніх виставках і мистецьких конкурсах, де здобували високих перемог.
В не «безхмарних» соціальних обставинах приходилось і приходиться спільно працювати цьому обдарованому колективу особистостей в умовах цілковитої відсутності будь-якої матеріальної підтримки, рейдерських наступів певних структур і т. п.
Вистояли і впевнені, що вистоять!
В 2009 році колективу студія-галерея творчості інвалідів «Ми духом не зламні» присвоєно високе звання «Народний аматорський колектив» Міністерством культури України, що окрилило і потребує ще більшої наполегливості в творчій роботі. Про це свідчать здобутки, зроблені у тільки у 2011 році: дипломами лауреатів-переможців за високі досягнення в розвитку аматорського мистецтва на «Другому Всеукраїнському відкритому недержавному фестивалі творчості інвалідів «Неспокій серця» та нащойної фінішувавшому «Київському міському огляді народної творчості» нагороджені: художник-графік Жорж Шанаєв та Владіслав Регентівський, а неперевершена у майстерності вишивальниця Любов Конопко і чудова майстриня ужиткового мистецтва Наталія Смага нагороджені дипломами «Гран-при».

Фотографія активіста творчого колективу
Поетеси, письменниці художника,
Директора Центру духовного розвитку та творчої
Ініціативи «Гармонія», видавничого центру
«Майстер-десант»
Наталії Веселицької