Анна Ахматова Широк и желт вечерний свет English

Евгения Саркисьянц
The broad and yellow twilight hue
Feels softly cool in April weather.
It’s years too late to welcome you,
Still I am glad to be together.

Get closer, come and sit with me,
Look, this is fun:  I want to show
This old blue book of poetry
I wrote in childhood, long ago.

Forgive my grieving life, not true
To joy – as though there wasn’t any,
Forgive, forgive me that for you
I have mistaken way too many.


***
Широк и желт вечерний свет,
Нежна апрельская прохлада.
Ты опоздал на много лет,
Но все-таки тебе я рада.

Сюда ко мне поближе сядь,
Гляди веселыми глазами:
Вот эта синяя тетрадь -
С моими детскими стихами.

Прости, что я жила скорбя
И солнцу радовалась мало.
Прости, прости, что за тебя
Я слишком многих принимала.