Мышиный Совет. Басня. У. Дж. Линтон

Марк Полыковский
Заседая, Мышиный Совет,
Как с котом быть, спешил дать ответ;
Порешили злодею
Колокольчик на шею
Привязать. Смельчака только нет.

ГОТОВЯ ДЕРЗКОЕ РЕШЕНЬЕ.
ПРОВЕРЬ ВОЗМОЖНОСТЬ ВОПЛОЩЕНЬЯ.

MICE IN COUNCIL

 W.J. Linton

Against Cat sat a Council of Mice.
Every Mouse came out prompt with advice,
And a bell on Cat's throat
Would have met a round vote,
Had the bell-hanger not been so nice.

THE BEST POLICY OFTEN TURNS ON AN IF.