Тонь колгат од куля изь кулев. О тебе новой вести

Марьша
О ТЕБЕ НОВОЙ ВЕСТИ НЕ СЛЫШНО.

На мокшанском языке.

Мон  эряфть сталмонц  эзда  сизень,  Я от тяжести жизни сильно устала,
И эрямста  мянь эрьфца кизень.     И по дороге жизни я блужу.
Тон лездоманьди венептьк кядцень.   Ты для помощи подай мне руку,
Въдь оцю пинге ванонь мяльцень.    Я ведь долго тебе уделяла внимание.

Тейнь эряви кържа-тумс  эздот,      Мне нужно мало - уйти от тебя,
Тон эрямс ваймозти аф лездат.      Моей душе ты не помогаешь жить.
И ильхтемс эряфстон тонь – ваксстон, И проводить тебя из моей жизни,
Мон  эряфозьти  панчфт ни касфтонь. Я своей жизни цветы вырастила.

Тон, аф ужяльдезь,валхнень ёрдайть, Ты,не жалея, слова бросил,
И явси пиземть  тейнек нолдайть.    И причитающий дождик к нам впустил.
Мон тоньфтемот ризфть мархта шаштан, Я без тебя с тоскою ползу,
А ронгонязень калфцы маштыкс.       А стан мой лихорадкой трясёт .

Аф нолдай  уцязс  эсон шяйти,      Не отпускает меня доля к болоту,
А ваймонь штамс ильхцамань ляйти.  А провожает на реку душу отмыть.
И эрямати кази моце,                И для жизни дарит силу,
Монь цёразе ни касс, сон – оцю!    Мой сын уж вырос, он уже взрослый!

Монь цёразе,  сон – ваймонь пети,       Мой сын, он - радость душе,
И эсон ванфты, эряфс вяти.              И меня оберегает, в жизни ведёт.
И мельган сярядемста ваны,           И при болезни за мной ухаживает,
И осалт эса перьфстон пани.            И недоброе от меня прогоняет.

А кивок тонь маласот  ули?               А возле тебя, кто-то есть?
Тонь колгат од куля изь кулев.           О тебе новой вести не слышно.