Зiма

Зинаида Дубровская
Зiма скавала рэчак бег
Трудзiлася увесь дзень старанна
Вакол абшар адзела у снег,
Як быццам лекар загаiла раны,
Напоунiла усе радасцю i даравала смех….

Цудоунай краскай наваколля
Намалявала нам свет мар
Прыслухайся, застынь ад прыгажосцi
Нiбыта мiр наш лепей стау
I нет у iм нi хмар, нi злосцi….......