Тramvaj

Елена Буевич
превод са руског: Душица Мрђеновић

Трамваj
 

Тамо где шине расецају асфалт,

и где је гвоздена скретница крива,

хтела бих да се бацим под трамвај,

(али да при томе останем жива).

 

Замишљам:  народ би се скупио,

к'о у песми о коњу, баш тако.

Радознао ти, напред би ступио,

и мене доле уочио лако.

 

А да ли би рек'о:  О, не умри ти!

Светлост у твојим очима дрема...

Под трамвај бих се хтела бацити,

ал' у нашем граду трамваја нема!

 






cлика - Анатолиj Соломjаниj