коханому, на в к

Марта Ворон
Пензликом віри й натхнення,
  буду тебе малювати,
 я дочекаюсь світання
 щоб всі риси твої прочитати

 щоб очі блакитні, як небо,
 щоб були рожеві вуста,
 я все змалюю як треба,
 мені підкаже душа...

 я твою душу теж замалюю
 чисту-чисту, прозору як скло
 коли малюю - нічого не чую..
 та я вірю, що поруч добро..

 я усмішку твою намалюю
 вона сонцем ясним засяє
 я малюнком своїм всих здивую
 та чому дивуваться? Не знаю

 я весь світ на малюнку вміщу
 він весь буде в твоїх долонях
 домалюю, й тебе відпущу,
 відпущу тебе з вітром у поле.

 я намалюю твоє волосся,
 фарбу довго не зможу знайти,
 а вона ж біля мене - в колоссі,
 намалюю, і скажу - лети!

 той малюнок і справді гарний,
 його аж біля зір я залишу,
 тепер для мене будеш ти захмарний
 і закохаєш в себе там зорю

 вона, як я, повірить-покохає,
 тепло своє серпанками віддасть
 вона щаслива і вона не знає
 все що потрібно їй було сказать...

 вона зоря, таких іще мільйони,
 а ти у неї щастя відібрав,
 без тебе полетить на землю, згасне 
 щоб на останок ти бажання загадав.

 ти лиш малюнок, гарний мій малюнок
 тебе з небес, сьогодні я зніму
 тебе закину в чорний у пакунок
 і на полицю тебе покладу...

 ти залишайся там, для тебе хватить дива,
 хто я така? я твій творець...
 блакитноока з пензликом дитина,
 що малювала щастя острівець...

 минають дні, зоря опала в роси,
 серпанком місяць тче блакитну павутинь,
 тополя розчесала свої коси,
 а ти лежиш в пакунку сам-один...