Мiстичне, номер 3, Радiо Афродита

Александр Маринич
"Афродита" – короткохвильова (43 м) радіостанція УПА, організована влітку 1943 для ознайомлення західного світу з боротьбою ОУН. До змісту вірша ніякого стосунку не має.

Ти слухаєш наше радіо,
це радіо Афродита,
і диктор в прямому ефірі
вживає шипуче вино.
Ми допомагаєм пригадувати
праведників та пройдисвітів,
героїв твоєї квартири,
режисерів твого кіно.

Ти слухаєш голос розлуки
на радіо Афродита,
тут постійно лунає пісня,
що гамує похмільний біль.
Це всі алкогольні сполуки,
коли-небудь тобою спожиті,
криють усе твоє місто
у вигляді радіохвиль.

Ти слухаєш цю передачу
на радіо Афродита,
у студії до світання
твій найважливіший гість.
Це той, хто тебе не пробачив,
і це його голос тендітний
посилає тобі прощавання
крізь тисячі міст й передмість.