Ричард Бротиган. Странно молодой

Дюринг Евгений
Странно молодой, будто свежевырытая могила,
день, щеголяя, кружит точно волчок,
         и дождик льется в его тени.


––––––––––––––––––––––––––––––
Richard Brautigan. "Curiously Young Like a Freshly-Dug Grave"

Curiously young like a freshly-dug grave
the day parades in circles like a top
     with rain falling in its shadow.