Чоловiча солiдарнiсть

Ерёмин Валерий Алексеевич
               
               байка
Оженивсь сусід по дачі
Та до діла був ледачий.
Що  йому!...Лежить як пень.
Спить та їсть  і  ніч, і  день.

Взяв він жіночку  для  діла
Щоб йому  пекла й варила.
Та щоб спекатись від  мук
Відганяла з пики мух.

Десь знайшов таки - проворну,
По хазяйському моторну.
Під руками все горить
І хвилинки ж не  стоїть.               

Все  скажу при ній до ладу.
Все -  І  спереду, і з заду.
Врода наче із води.
Та вже красна - хоч куди…          1

Як іде  то наче  пише
Потаємним духом дише.
Грає  кров із молоком, 
Пахне хлібом і медком.

Пожалів її  я  вроду
Та й плигнув у гречку з ходу.
Бо  схотілося  до дна
Спити доброго вина.

Тож   пішов, чуть світ орати,
Рід мужицький захищати.
А   сусід  нехай  хропе, 
Як свиня бридка сопе.

Підібрав таки годинку
Тож забіг мов, на хвилинку.
Зичить  солі для борщу,
Мо`  лаврового - листу.

                2
А вона давно чекала,
Розрум`янилась як пава,
Зве до столу, пригоща.
Вабить - очі витріща.

Оттака її  доктрина..
Швидко хряснула дверима
І заперлась на замок.
Аж у штанях  я промок. 

Вже  коли так закортіло
Видно добре їй свербіло.
От  уже й того - ку-ку
Примостилася в  кутку.

Раз таки,  оте,  приспіло 
Взявся  я  тоді за  діло.
Та попав на сатану    
Що творила, ну і  ну. 

                3

Дарма ляси не точила
Геть мене не задавила.
Вам до відома скажу,               
Заробив на цім грижу.

Ось   бува де Камасутра!
Коли   жіночка доступна.
Таки  добре нам було,
Бо  у хаті аж гуло.
 
Що  тепер робить не знаю            
Після всього я страждаю.
На свою тепер біду
В гречку більше, не плигну.
              ====
Проявивши  легковажність
Чоловічу солідарність.
Буду  думати   вперед.
Не роблю з цього секрет.