Забери мене iз снiв

Ника Вербинская
Ти приходь до мене, любий,
коли сонечко сідає,
принеси мені, коханий,
подих весняних степів.
Принеси мені чар-зілля,
що життя моє скрадає.
Хай нам вітер нагадає
марево із наших снів.
Зустріча моя домівка
і ошатна, і жадана,
прийме у свої обійми,
приголубить, пригостить.
А коли зима наступить -
невгамовна, мережана,
най вода зламає кригу
наших давніх почуттів.
Коли будуть інші співи,
веселіші та яскраві,
ти приходь до мене,милий,
бо давно цього хотів...
Буду я для тебе, любий,
довгождана та кохана,
буду я тобі найсправжня...

Забери мене із снів!
************

Оргинал на русском языке

Дмитрий Би

Домой

*** *** ***

Восклицательный знак (и)
Гласные и согласные

и Ты говоришь:
— Да, и я согласна
прийди
к весне
когда будет мята и васильки
Когда чистый, опрятный дом
раскроет объятья
окон, дверей
когда вода разрушит
ледовый панцирь
когда песни другие будут
веселые
приходи
ко мне

потом задумалась:
— Но только ночью приходи,
только во сне

******

И это же - от Дмитрия Би -
на украинском языке.


Знаки оклику 
 приголосні
голосні

і Ти кажешь: 

— Так, я згодна.
Приходь навесні.
Коли буде м’ята, любисток...
Коли чистий охайний будинок 
розкриє обійми 
вікон, дверей...
Коли вода
зламає
зимовий панцир...
Коли будуть інші,
яскраві пісні...
Приходь!
Я тебе прийму
як колись...

Потім замислилась, і: 

— Але приходь лише вночі.
Уві сні.

http://www.stihi.ru/2011/08/16/7667

5.02.2012