I stay on the mount top...

Евгений Марковцев
I stay on the mount top –
It’s my highly lofty job.
Snow, heaven, rocks and joy…
Don’t fall down, bold boy!
Only I am with all world
And I’m not afraid of cold.
You, my girl, fast come to me.
From the mount we shall see
How sun flies over Earth
And because we shall be first.

(Я стою на вершине горы –
Это моя высокая работа.
Снег, небо, камни и радость…
Но не сорвись вниз, смельчак!
Только я сейчас вместе с миром,
Не боясь замёрзнуть.
Эй, девочка, поднимайся ко мне,
И мы увидим с вершины,
Как солнце плывёт над Землёй,
Поэтому мы будем первые.)

декабрь 1994 г.