Якими ти дорогами носив

Диана Сушко
Якими  ти  дорогами  носив
мої  роки,  що  вкрав  у  мене  Вічність?
І  я,  всесильна,  що  не  мала  сил
в  буденному  розгледіти  трагічне,
якими  я  шукала  вівтаря
стежками,  заримованими  в  кригу?
Вони  сьогодні  полум’ям  горять,
покраяні  обіймами  відлиги.
Якими  молитвами  до  Небес
я  втрапила  в  твою  захриплу  душу?
Навіщо  вкотре  ти  в  мені  воскрес
і  сни  мої  блаженні  не  порушив?
Підняв,  торкнувся  і  не  осушив,
як  срібну  чашу  в  кам’яних  палатах.
Допий  або  навіки  залиши!
Бо  гіркотою  починаю  грати.