Чому так...

Фиолетта
Чому  так  тихо…  Ви  не  знаєте  чому?
І  висне  стеля  наче  скрині  віко,
Мережить  лютий  квіти  і  траву…
Так  недоречно  на  промерзлих  вікнах.

Чому  так  біло…  Ви  не  знаєте  чому?
Невже  нічого  вже  не  залишилось?
Лиш  горобців  відбитки  на  снігу…
Та  щось  примарилось,  чи  то  приснилось.

Запахло  липнем  і  рясним  дощем,
Зазеленіло,  зацвіло…  і  зникло,
І  сон  минув,  лишився  тільки  щем,
Ну,  що  ж,  до  нього  поступово  звикнем.

Чому  так  пусто…  Ви  не  знаєте  чому?
У  скрині  цій  бракує  навіть  кисню, 
І  я  не  знаю…  Певно  я  помру,
Бо  біла  тиша  по-під  серцем тисне.